След Мария Бакалова и Ирмена Чичикова с пробив в Холивуд

от Нощни птици

Българската актриса Ирмена Чичикова има участие в телевизионния минисериал „Тайно нашествие“ (Secret Invasion). Тя играе ключов персонаж – Крийга, става ясно от сайта IMDB.

В продукцията участват още звезди като Самюел Джаксън, Бен Менделсън, Коби Смълдърс и Оливия Колман.

Чичикова се появява в първите два епизода на проекта като още един български актьор Венцислав Янков също има роля като командир от ФСБ, предава БТА.

Пробивът на Чичикова идва след като във вселената на „Марвел“ вече влезе Мария Бакалова, чийто глас озвучава космическото куче Козмо в „Пазители на галактиката 3“.

За участието си в продукцията информира и самата Ирмена в стори в Instagram, където сподели емоциите си, че не може да повярва, че е станала част от вселената на „Марвел“.

Създател на „Тайно нашествие“ е сценаристът Кайл Брадстрийт и се разпространява чрез платформата Disnеy+. Филмът е със рейтинг 7 в „IMDB“, което е доста висока оценка от страна на зрителите.

Ирмена Чичикова е родена през 1984 г. В българското кино участва във филми като „Вездесъщият“, „Доза щастие“, „Виктория“, „8 минути и 19 секунди“, „φ1.618“. В театъра също е известна с с ролите си в Народния театър („Лов на диви патици“), Театрална работилница „Сфумато“ и др.

Има номинация за главна женска роля за филми като „Аз съм ти“ и „Виктория“ на Българската филмова академия.

Друг нейн успех в международното кино е във филма „Не ме докосвай“ на румънската режисьорка Андина Пинтилие. Филмът взе „Златна мечка“ на кинофестивала в Берлин.

Може да харесате още