Мадона отлага турнето си, намерена в безпомощно състояние

от Нощни птици

Сериозни здравословни проблеми се оказаха причина Мадона да отложи световното си турне, което трябваше да стартира на 15 юли във Ванкувър, Канада.

Новината съобщи нейният мениджър Гай Осери в социалните медии. По думите му певицата е била приета в интензивно отделение и интубирана заради претърпяна бактериална инфекция. Кралицата на поп музиката изкара няколкодневен престой в интензивното отделение, а семейството ѝ е било предупредено да се подготвят и за най-сериозните последици.

Все пак Мадона успя да преживее тази криза и вече се възстановява в дома си. В момента са преустановени всичките ѝ професионални ангажименти, включително и турнето. Очакват се допълнителни подробности за нова начална дата и пренасрочване на останалите концерти.

Случаят много напомня съдбата на Краля на попа Майкъл Джексън, който почина малко преди завръщането си на голямата сцена и два месеца преди да навърши 51 години.

За подготовката на своето турне Мадона е била подложена на изключителен стрес, като поне месец тя се е борила с висока температура, но не споделяла за здравословния си проблем с никого. Близките ѝ са обезпокоени, че певицата се е подлагала на силно напрежение, което са си позволявали нейни доста по-млади колежки като Пинк и Тейлър Суифт.

Предстоящото турне Celebration, което беше обявено по-рано тази година, трябваше да започне следващия месец с 35 дати. То трябваше да приключи през януари следващата година, като през тези седем месеца Мадона щеше да посети различни държави, сред които САЩ, Мексико, Обединеното кралство, а също и европейските градове Лондон, Барселона и Париж.

64-годишната поп-икона искаше да отбележи 40-годишнината от пробива на сингъла си Holiday, като представи най-големите си хитове, които обхващат няколко десетилетия – сред тях са Into The Groove (1985), Like A Prayer (1989), Vogue (1990) и Hung Up (2005).

Може да харесате още