Тимъти Шаламе нахлупва шапката на „Уонка“. Готов е и последният трейлър

от Нощни птици

Тимъти Шаламе нахлупва ексцентричната шапка на Уили Уонка. Известният герой на Роалд Дал оживява отново на голям екран под режисурата на Пол Кинг. Вече е готов и трейлърът на „Уонка“, чиято премиерна дата е 15 декември.

Всъщност това е прелюдията на романа на Дал от „Чарли и шоколадовата фабрика“. „Уонка“ разказва невероятната история на това как прочутият изобретател, магьосник и шоколатиер се е превърнал в така добре познатия и обичан литературен герой.

Режисьорът и сценарист на „Падингтън“ и продуцентът на филмите за „Хари Потър“ представят опияняващ микс от магия и музика, луди приключения и емоции, разказан с много сърце и хумор. Преди Шаламе на кастинга са били викани Доналд Глоувър, Езра Милър и Райън Гослинг.

По-рано тази година Шаламе, известен с ролите си в „Дюн“ и „Призови ме с твоето име“, заяви пред списание Vogue, че е бил привлечен да изиграе Уонка, тъй като това е филм за по-младите и оптимистични зрители.

Освен него в музикалната продукция място намират още звезди като Хю Грант, Оливия Колмън, Роуън Аткинсън, Кийгън Майкъл Кий и Сали Хоукинс.

Романът на Роалд Дал често изкушава режисьорите в киното. Книгата от 1964 г. разказва за бедното момче Чарли Бъкет, което получава шанс със златен билет да обиколи прочутата шоколадова фабрика на Уонка.

Джийн Уайлдър снима през 1971 г. своята екранизация на творбата, а Тим Бъртън си сътрудничи за пореден път успешно с Джони Деп в неговата версия от 2005 г.

Може да харесате още