Caliberty ще подгрява Брус Дикинсън на 16 юли в София

от Нощни птици

Излизането на новия солов албум на Брус Дикинсън The Mandrake Project се смята за едно от световните музикални събития на 2024 г. А концертът му на 16 юли в „Арена София“ определено ще е сред топ меломанските преживявания за България тази година.

Специален гост на лайва на 16 юли ще бъде българската банда Caliberty, която се очерта като новата надежда на българската хардрок сцена. Групата е създадена през 2019 г. от Джейми Рашед (вокал), Алекс Валериев (соло китари и вокали), Антон Пиперов (бас китара, клавир, вокали) и Алекс Ван Лазаров (барабани и вокали). Момчетата са обединени от идеята да представят първичната и класическа хардрок музика и са амбицирани да покажат на какво са способни като съпорт на великолепния Дикинсън.

След няколко любими на публиката сингли: Growling Town, Mr Goodtime и др. и силни участия на клубната и концертна сцена у нас, Caliberty вече имат и издаден дебютен албум, който носи името на бандата.


Легендарният Брус Дикинсън стартира турнето си преди дни, а сетлистът от вече изминалите концерти е повече от впечатляващ микс от тракове от новия албум, но и стари песни, включително и парчета на основната група на Дикинсън. Вокалистът на иконичната британска банда Iron Maiden, заедно с китариста Рой Зи, барабаниста Дейв Морено, басистката Таня О’Калахан и маестрото на клавишните инструменти Mishteria, готвят такова музикално изобилие и у нас по покана на Fest Team в средата на лятото. Билетите са в мрежата на TicketStation.bg

Може да харесате още