Джордж Клуни за Матю Пери: Известността от „Приятели“ не го направи щастлив

от Нощни птици

Тази година светът се раздели с Матю Пери. Преди седмица стана ясно, че звездата от сериала „Приятели“ е починал вследствие на силния ефект на кетамин.

За покойния си колега си спомни Джордж Клуни. Той заяви, че въпреки участието на Пери в едно от най-успешните телевизионни предавания на всички времена „той не беше щастлив“.

В интервю за Deadline 62-годишният актьор от „Бандата на Оушън“ си спомня за времето, когато е записвал „Спешно отделение“. Дългогодишната медицинска драма, в която Клуни изпълни ролята на доктор Рос в продължение на един сезон, е била на звукозаписна площадка в непосредствена близост до „Приятели“ – хитовия ситком, в който Пери и петимата му колеги се снимаха в продължение на 10 години.

Джордж Клуни определи това време като забавно и си спомни как всички са били много близки. Повечето от актьорите и в двата сериала все още не са били известни, но Клуни и Пери имат още по-дълго познанство.

„Запознах се с Мат, когато беше на 16 години – казва Клуни. – Играехме заедно тенис. Той е с около 10 години по-млад от мен. И беше страхотно, забавно, весело дете.“

Клуни си спомня, че Пери веднъж е казал: „Просто искам да се снимам в ситком, човече. Просто искам да се включа в обикновен ситком и ще бъда най-щастливият човек на земята“.

„И той се включи в един от най-добрите сериали в историята“, каза Клуни, визирайки „Приятели“, но това не го е направило щастлив. „Това не му носеше радост, щастие или мир“, продължава той. „И като гледах как това се случваше на площадката – бяхме в Warner Brothers, бяхме един до друг – беше трудно да го гледам, защото не знаехме какво му се случва. Знаехме само, че не е щастлив, а аз нямах представа, че е взимал по 12 викодина на ден, и всички неща, за които говореше, всички тези сърцераздирателни неща.“

Пери разказа за борбата си с пристрастяването в своите мемоари, публикувани през 2022 г. През октомври той беше намерен в джакузито в дома си в района на Лос Анджелис. Почина на 54 години.

В наскоро публикувания доклад от аутопсията се казва, че смъртта е била случайна. Като причина за смъртта е посочен „остър ефект на кетамин“, а като фактори, допринесли за смъртта, са посочени „удавяне, коронарна болест и ефект на бупренорфин“. Бупренорфинът е лекарство, което се използва за лечение на разстройства, свързани с употребата на опиоиди.

Клуни заяви, че нещастието на Пери „просто ви казва, че успехът, парите и всички тези неща не ви носят автоматично щастие“.

„Трябва да сте щастливи със себе си и с живота си“, каза той. Докато Пери се бореше с пристрастяването, той каза пред списание People през 2022 г., че „Приятели“ са променили живота му „във всяко отношение“, а звездите му са проявили разбиране и търпение, докато той се е борил със зависимостта.

„Това е като пингвините – казва той. – В природата, когато някой от тях е болен или много ранен, другите пингвини го обграждат, подпират го и го разхождат, докато пингвинът не може да ходи сам. И това е нещо, което актьорите направиха за мен.“

След смъртта му звездите и феновете отдадоха почит на Пери, включително чрез изявление и публикации в социалните мрежи от колегите му от „Приятели“.

В интервю за Variety, публикувано миналата седмица, Дженифър Анистън заяви, че Пери е бил щастлив и здрав по време на смъртта си. „Той беше спрял да пуши. Беше влязъл във форма. Беше щастлив – това е всичко, което знам“, каза тя в съвместното интервю с Рийз Уидърспун, с която участват в „Сутрешното шоу“.

Тя добавя, че е разменила SMS-и с близкия си приятел в деня на смъртта му. „Буквално си пишех с него онази сутрин, смешен Мати. Той не изпитваше болка. Той не се бореше. Беше щастлив“, каза Анистън.

„Искам хората да знаят, че той наистина беше здрав и се оправяше. Работеше толкова усилено. Наистина му се падна трудна задача. Много ми липсва. На всички ни липсва. Той ни караше да се смеем наистина много“, казва Анистън.

В почитта си в Instagram Анистън заяви, че Пери е обичал да разсмива хората и „животът му буквално е зависел“ от това да чува как хората се смеят на шегите му.

„И той успя да направи точно това. Той разсмя всички нас. И то много“, каза тя.

Може да харесате още