Гуинет Полтроу защити децата на известните

от Нощни птици

Гуинет Полтроу заяви, че да наречеш някого nepo baby, е „грозно прозвище“ и че децата на известни хора не бива да бъдат оценявани негативно.

Терминът се отнася за случаи, когато млад човек тръгва по стъпките на известните си родители.

„Съществува цяла култура на nepo baby и се вижда осъждане на децата на известни хора“, каза 51-годишната актриса.

„Но няма нищо лошо в това да правиш или да искаш да правиш това, което правят родителите ти“, допълни тя, цитирана от BBC.

Самата Полтроу попада в тази категория като дъщеря на актрисата Блайт Данър и режисьора Брус Полтроу.

Звездата, носителка на „Оскар“, която ръководи и марката Goop, има две деца от фронтмена на Coldplay Крис Мартин.
Запитана от Bustle за 19-годишната си дъщеря Епъл, Полтроу заяви, че тя „наистина е просто ученичка“ и „просто иска да бъде дете, да бъде на училище и да учи“.

Тя добави: „Никой не се кара на дете, което казва: „Искам да стана лекар като баща ми и дядо ми“.

„Истината е, че ако израснеш в къща с много художници и хора, които правят изкуство и музика, това е, което знаеш. По същия начин е, ако израснеш в къща с юристи. Дискусиите около масата са за нюансите на всеки конкретен закон, който родителите практикуват.“

„Мисля, че това е грозно прозвище. Просто се надявам децата ми винаги да се чувстват свободни да преследват точно това, което искат да правят, независимо от това какво ще си помисли или каже някой.“

Терминът nepo baby се наложи миналата година, за да обозначи ново поколение знаменитости като Мая Хоук (дъщеря на Итън Хоук и Ума Търман), Лили-Роуз Деп (Джони Деп и Ванеса Паради), Мод Апатоу (Джъд Апатоу и Лесли Ман), Зоуи Кравиц (Лени Кравиц и Лиса Бонет) и Дакота Джонсън (Дон Джонсън и Мелани Грифит).

През декември миналата година списание „Ню Йорк“ отбеляза, че nepo baby не са нещо ново в Холивуд, но е имало силен отзвук от осъзнаването, че „днес те не само са в изобилие – те процъфтяват“.

То добавя: „nepo baby е физическо доказателство, че меритокрацията е лъжа. Обичаме ги, мразим ги, не ги уважаваме, обсебени сме от тях“.

Членове на известни династии са разглеждали въпроса доколко наследственото предимство е от значение.

Лили Роуз-Деп, която участва в телевизионната драма „Идолът“, заяви, че името стига само дотук. „Може би си стъпил на крака, но все още си само на крака“, каза тя пред Elle. „Има много работа, която идва след това.“

Звездата от „Странни неща“ Хоук призна, че семейният старт „определено ти дава огромни предимства в този живот“.

Тя каза пред Rolling Stone: „Ще получавате шансове безплатно, но шансовете няма да са безкрайни, така че трябва да продължавате да работите и да си вършите добре работата. Ако си вършите лошо работата, шансовете ще спрат“.

Носителката на „Оскар“ Джейми Лий Къртис, чиито родители са актьорите Тони Къртис и Джанет Лий, също коментира темата: „Няма ден в професионалния ми живот, в който да не ми напомнят, че съм дъщеря на филмови звезди“.

„Сегашният разговор за децата, наследници на звезди, има за цел само да се опита да омаловажи, принизи и нарани“, добави тя.

„Любопитно е как веднага правим предположения и хапливи забележки, че някой роднина на някой друг, който е известен в своята област с изкуството си, по някакъв начин не би имал никакъв талант.“

Звездата от „Почти известни“ Кейт Хъдсън, дъщеря на актьорите Голди Хоун и Бил Хъдсън, заяви в интервю за The Independent през 2022 г, че подобни забележки не я интересуват.

Хъдсън, която има деца с фронтмена на Muse Мат Белами, певеца на Black Crowes Крис Робинсън и „дигиталния творец“ Дани Фуджикава, добави: „Гледам децата си и сме семейство, което разказва истории. Това определено е в кръвта ни. Хората могат да го наричат както си искат, но това няма да го промени.“

Тя допълни, че вижда много знаци за роднинство и в други индустрии. „Може би в моделството? Виждам го в бизнеса много повече, отколкото в Холивуд.“

Може да харесате още