Из великолепието на Париж с „Фантомът на операта“

от Нощни птици

Из великолепието на Париж ще ни отведе „Фантомът на операта“. Един от най-прочутите мюзикъли на Бродуей гостува в София със седем представления – на 11, 12, 13 и 14 април 2024 г.
Оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър ще може да бъде гледана у нас в Националния дворец на културата (НДК).

„Фантомът на операта“

е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018 г. отбеляза 30 години на сцената. Има повече от 13 хиляди изиграни представления, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“.

Снимка: „БГ саунд стейдж“

Спечелил е повече от 70 престижни награди, сред които седем награди „Тони“ и четири награди „Оливър“, включително за най-добър мюзикъл.

Признат е за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята, гледана от над 160 млн. души в 41 страни и 186 града.

Мюзикълът е базиран на класическия роман на Гастон Льору, чието действие се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера.

„Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма, „Фантомът на операта“ представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night.

Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до № 1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена“, казват още организаторите.

Може да харесате още