Мумии на извънземни показаха в парламента в Мексико

от Искра Ангелова

Мумии на две „извънземни“ същества бяха представени по време на изслушване в парламента на Мексико и предизвикаха смесица от изненада, недоверие и подигравки в социалните мрежи, предадоха АФП и Ройтерс.

Те бяха изложени в две малки витрини, когато за първи път конгресмените в страната официално обсъдиха въпроса за възможен живот извън Земята.

Предполагаемите останки на извънземни същества са сиви на цвят, а чертите на лицата наподобяват човешки. Мумиите бяха донесени от Хайме Маусан – мексикански журналист и изследовател, който казва, че е намерил двете мумифицирани тела в платото Наска в Перу през 2017 г.

„Това са нечовешки същества. Не искаме да ги наричаме извънземни, защото не знаем дали е така“, заяви той по време на пленарното заседание, свикано от депутата от управляващата партия Серхио Гутиерес. Той мотивира дискусията с обяснението, че подобен дебат е от голям обществен интерес.

Маусан обясни, че чрез въглеродно датиране, направено от учени от Националния автономен университет на Мексико, е установено, че „тези същества са на около 1000 години“.

Институтът по физика към местното висше училище потвърди в разпространено изявление, че е направено изследване, но само за определяне на възрастта, но не и на произхода на екземплярите.

Лабораторията „се дистанцира от всякакво последващо използване, тълкуване или невярно представяне, направено с получените резултати“, допълват от Института по физика.

По време на изслушването Гутиерес поиска от участниците в дебата да положат клетва, че ще говорят само истината.

Конгресменът каза, че Хайме Маусан е настоял да се проведе заседание по темата, след като през юли бивш служител на разузнаването на САЩ съобщил в комисия на Конгреса, че хората не са сами във Вселената и че американските власти прикриват доказателствата.

През май НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход при изясняване на произхода на така наречените неидентифицирани аномални явления.

Изслушването в Мексико предизвика както учудване, така и подигравки, включително шеги, придружени от снимки на съществото от филма „Извънземното“ на режисьора Стивън Спилбърг в мрежата.

Събитието „показва презрението, което тази страна изпитва към науката“, пише потребител в социалната медия „Екс“, известна доскоро като „Туитър“.

Други споделиха видеоклипове от събитието с думите „марсианците пристигнаха“. Появи се и призив Хайме Маусан да бъде назначен за „президент на междугалактическите отношения“.

Скрийншот на мумиите от Facebook

Може да харесате още