„Остава“ на турне из Европа

от Нощни птици

Група „Остава“ посреща лятото с две турнета – в Европа и България. Първите концерти са на 9-и, 10-и и 11-и юни, когато музикантите са в Берлин, Виена и Мюнхен.

Сред песните, които са подготвили са „Океан“, „Кислород“, „Взлом“, „Клише“, „Бесен“, „Мъничко човече“, естествено в сетлиста влиза и хитът им „Шоколад“, успял да се задържи шест седмици на върха на Топ 100 на България.

Сред най-известните им парчета още са „Понеделник“, „Красиви хора“ и „Внимание“.

След Европа „Остава“ се завръщат и на родна сцена. Първата им спирка е в Летния театър в Бургас на 1 юли. На 4 август са във Варна и клуб „Ментол“, а на 30 август свирят в Маймунарника в София.

Следват Лятно кино Орфей – Пловдив и Летен театър – Русе, съответно на 16 и 17 септември. Миналата година групата събра феновете си в Зала 1 на НДК за юбилеен концерт.

Остава, Снимка: Facebook

„Остава“ са създадени през 1991 г. в Габрово. Първият им хит идва три години по-късно – „Поля от слънчогледи“. През 1995 г. към групата се присъединява и Свилен Ноев. „Пинг-понг“ е първият им албум, който излиза през 2000 г. През 2002 г. идва „След любов по време на война“. В дискографията им влизат още „Моно“, „Океан“, а последният им албум е от 2022 г. – „Кислород“.

Може да харесате още