„С червените ботушки потропва Дядо Мраз“ пее детският радиохор на БНР по повод… Коледа

от Искра Ангелова

Детският радиохор подготвя чуден коледен концерт, ни пишат от БНР. На 21 декември от 19:00 часа в зала 3 на НДК ще звучат любими песни от целия свят. Празникът се нарича „С червените ботушки“, вероятно защото България няма много коледни песни заради 45-те години социализъм, а тази песничка по музика на маестро Христо Недялков напомня за детството на днешните баби, дядовци, майки и татковци, и – вероятно – за техните щастливи мигове около Нова година през соца, когато Коледа беше забранена.

„В магичното пространство на Коледа трепти вълшебен звън, молитвата полита с вяра, елените препускат, коледарите пеят и почукват с гегите, а добрият старец е подготвил всичко истински желано“, добавят от БНР, надявайки се да сме забравили, че Дядо Коледа не идваше по време на нашето детство. Разбира се, песента Е част от нашето детство и всички сме я пели.

Главен диригент е Венеция Караманова, диригент е Михаела Котева, клавирният съпровод е на Сиана Атанасова и Яна Лолова.

Гост-солисти са бившите хористи, а вече студенти в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ Екатерина Кирчева и Свилен Денчев.

Все пак концертът е част от Новогодишния музикален фестивал на НДК, така че да не се заяждаме – билети, скъпи родители, можете да намерите в билетния център на НДК и онлайн.

Може да харесате още