Сър Том Джоунс в НДК

от Нощни птици

Уелската звезда сър Том Джоунс отново идва в България, а концертът му е на 19 юни зала 1 на НДК. Изключително известен през 60-те години на миналия век, музикантът придобива световна слава със силния си глас, а стилът му тесни панталони и отворени ризи става лесно разпознаваем.

Считан е за един от най-великите певци на всички времена като е продал над 100 милиона плочи. Носител е и на множество отличия. Концертът му у нас е част от неговото световно турне Аges and Stages.

Звездата е познат с песни като Sex Bomb, Delilah, Mama Told Me Not to Come, Green, Green Grass of Home, с които са израснали няколко поколения меломани. Но също така Том Джоунс е изпълнител на различни стилове – поп, рок, ритъм енд блус, кънтри, соул.

Кралица Елизабет Втора му връчва рицарско звание през 2006 г. Самият певец е сред отличените на наградите BRIT, Silver Clef, приза на Music Industry Trusts и отличието Hitmaker от „Залата на славата на авторите на песни в САЩ“.

Том Джоунс участва и във филмови продукции- като Mars Attacks на Тим Бъртън и Playhouse Presents: King of The Teds за Sky Arts.

Наред с турнетата и новите записи, Джоунс продължава да бъде и активен играч в индустрията като дългогодишен треньор на The Voice UK и като ценен участник в различни събития и предавания като 25-ата годишнина на MusiCares и наградите „Грами“, както и много други за благотворителни каузи, припомнят организаторите на концерта у нас.

Написва автобиография Over The Top And Back, а с албума Surrounded By Time от 2021 г. стана най-възрастния певец, заемащ място номер 1 в класацията за официални албуми на Обединеното кралство с албум с нов материал, като изпревари Боб Дилън.

Турнето му включва още страни като Германия, Унгария, Швейцария, Нидерландия, Финландия и др.

Може да харесате още