Б.Т.Р. отбелязва 30 години на сцена

от Нощни птици

30 години на сцена отбелязват рокаджиите от Б.Т.Р. Събитието ще бъде отбелязано с турне в страната, като първата точка е Стара Загора на 27 юни.

Музикантите се подготвят да изпълнят най-доброто от репертоара на групата. На живо ще звучат песни от последните два албума – „Невидими стени“ и „Пъзел“. 

Гастролът на българската група продължава след това към Варна – 2 август, Бургас – 9 август, Пловдив – 14 август, Плевен – 28 август, и Велико Търново – 29 август.

Финалът на обиколката, наречена „30 години Б.Т.Р.“, е в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

„Създадохме Б.Т.Р. в началото на 90-те години на миналия век, без да подозираме какво ще се случи. Тези 30 години са години на изкачване по цялата стълба на българската музика и създаване на една запазена марка. Този извървян от нас музикален път искаме да споделим с публиката“, казват от групата.

Успоредно с турнето артистите работят и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година, заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“.

В Б.Т.Р. са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа. Издадени са 13 студийни албума и над 50 видеоклипа. 15 от песните са включени в учебниците по музика за начален и среден курс. 

Може да харесате още