D2 отбелязва 25 години на сцената

от Нощни птици

25 години музикален живот празнува групата D2. Тържественото събитие ще бъде отбелязано с концерт в зала 1 на НДК на 10 май.

На сцената ще излязат и бившите членове Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров и Краси Тодоров. До тях ще са и настоящите Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).

В репертоара ще влязат добре познатите хитове на музикантите, както и съвсем нови парчета.

В момента D2 работи по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата, както и около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в нов албум.

Групата D2

е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев.

След поредица от репетиции в сградата на 81. СОУ групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес.

Групата има четири издадени албума – „Ледено момиче” (2000), „2002” (2002), „6” (2006), записан, смесен и мастериран в Лос Анжелис, и „Феникс” (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.

През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Нидерландия), Rock’N’Coke (Турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на Бон Джоуви и Aerosmith в София.

Може да харесате още