Гласувайте за награди „Кристална лира“

от Нощни птици

От 24 октомври започна гласуването за една от специалните награди „Кристална лира“, които се връчват ежегодно за постижения в музикалното и танцовото изкуство, съобщават от „Кантус фирмус“.

Всеки желаещ има възможност да даде своя вот за една от всички класирани номинации от различните категории, учредени в статута на отличието. Това може да стане на уебсайта на радио „Класик А“ – до 30 октомври 2023 г. 

„Кристална лира“ е отличие, създадено през 1997 г. То се връчва с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Инициатори са Съюзът на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“.

Призовете се присъждат в няколко категории – „Оперно изкуство“, „Оперетно изкуство и мюзикъл“, „Музикален фолклор“, „Танцов фолклор“, „Поп и рок музика“, „Педагог“, „Инструменталист“, „Постановъчен екип“, „Балетно изкуство“, „Джаз“, „Оркестрово изкуство“, „Хорово изкуство“, „Млад изпълнител“, „Диригент“, „Камерен ансамбъл“, „Музикална критика и публицистика“, „Духов оркестър“, „Звук и звуков дизайн“, „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“.

Връчването на отличието е на 1 ноември в Националния музикален театър.

Може да харесате още