„Калас и Онасис“ – акцент в Новогодишния музикален фестивал в НДК

от Нощни птици

Живота на Мария Калас и Аристотел Онасис пресъздава операта мюзикъл „Калас и Онасис“, която може да се гледа в рамките на Новогодишния музикален фестивал на 13 декември в зала 1 на НДК.

В спектакъла като в древногръцка трагедия се редуват любовта, триумфът, тъгата, предателството и метаморфозите по пътя на божественото сопрано и арогантния милиардер, съобщават от „Монте мюзик“.

Под диригентството на Страцимир Павлов, историята проследява ранните години на главните персонажи. По-късно преминава през израстването на Мария Калас до най-великата певица на всички времена, срещата ѝ с Аристо, кулминацията на тяхната любов, трагичния край и разбитото ѝ сърце. На сцената присъстват Джаки Кенеди, принц Рение Монакски и дори Уинстън Чърчил.

Композиторът на спектакъла Христос Папагеоргиу, който живее и работи в Ню Йорк, съчетава сиртаки, джаз, класически оперни арии и типично мюзикълно звучене. Сюжетът и музиката са развити на две нива – оперната сцена и извън нея.

В ролите на Калас и Онасис са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу. В хореографията на Анна Пампулова присъстват елементи от танго и традиционни гръцки танци. Костюмите са на Ася Стоименова.

Режисьор на постановката е Петко Бонев.

Може да харесате още