Кубински джаз в София

от Нощни птици

Кубински джаз ще слушаме в София. Пианистът Иван Мелон Люис и саксофонистът Ариел Брингес гостуват на 27 октомври в София с пограмата Alma en Cuba. Събитието е в Sofia Live Club, разказаха от Jazz Plus.

По думите им Alma en Cuba e изящно подбрана селекция от кубински песни извън времето, или по-точно казано – извън всички времена, където се преливат и си взаимодействат съвременни елементи, вплетени в традиционната лирична музика от Куба:

Alma en Cuba е органична симбиоза на двама от най-експресивните и талантливи музиканти със световно значение от съвременната джаз сцена – пианистът Иван Мелон Люис, носител на наградата Латино „Грами” и познат на публиката от бенда на Ара Маликян, и саксофонистът Ариел Брингес, завладял сърцата на публиката с представянето на програмата „Кубинска носталгия” преди година в София. Двамата музиканти представят своята визия за преливането на стилове и прескачане на граници по органичен начин на популярната и камерната кубинска музика“, вълнуват се от Jazz Plus.

„Те ни предлагат една среща на минало, настояще и бъдеще в обятията на кубинските стилове и взаимодействието им с джаза и европейската класическа музика по пътя. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето“.

Може да харесате още