„Обичайните заподозрени“ се готвят за лятно турне

от Нощни птици

Осем града и нов албум с единайсет нови песни !УДИВИТЕЛНИ ВЪПРОСИТЕЛНИ? – това са предвидили музикантите за срещите си с публиката през юни и юли.

Пилотният сингъл „Заедно сами“ вече се завъртя в радиоефира, а видеото към песента е заснето с иновативната 360-градусова селфи камера, при която зрителят има възможност сам да избира ъгъла на гледане с мишката на компютъра си или с приплъзване на пръста по дисплея на телефона си. Песента носи характерния за групата китарен саунд и позитивизъм, съчетан с философски дълбочини в лириката.

Музикантите споделят: „Преди да започнем записите на албума, решихме да представим повечето нови песни по време на зимните си концерти. Публиката ги чуваше за първи път и по нейната реакция избрахме кои да са синглите.

В „Заедно сами“ хората се включваха моментално в припева и крещяха с нас: „Зумбае! Зумбае! Еееео“. Така че нямахме никакви колебания. Следващите два сингъла са на песните „Въпроси“ и „Оцет ли пи, лимон ли яде“, това решение отново е инспирирано от хората пред нас“.

!УДИВИТЕЛНИ ВЪПРОСИТЕЛНИ?

ще се появи на физически носител през май. Следва гастрол на “Обичайните заподозрени” в Лондон на 10 май и началото на лятното им турне в края на юни.

То ще стартира на 27 юни в „Арена Русе“, ще мине през летните театри на Варна, Велико Търново, Пловдив, Бургас, Ямбол, Сливен и ще приключи в Stroeja Open Air в София. Билетите за всички събития вече са в продажба.

Може да харесате още