Отменят втората вечер от Burgas Summer Live. Концертът на Editors се отлага

от Нощни птици

Втората вечер от музикалния Burgas Summer Live се отменя, като предвиденото гостуване на британците от Editors няма да се състои. С концерта им на 13 август отпадат и останалите участия на българската банда ALI и на другите две британски групи – Shame и Temples.

Организаторите се извиняват за неудобството, но заявяват, че работят за нова дата за концерт на Editors в София, който се предполага, че ще се състои през 2024 г. Всички билети, закупени за концерта в Бургас за 13 август за Editors, ще бъдат валидни и за новата дата в София.

Причина за отмяната на събитието са „непредвидени логистични предизвикателства“.

Editors вече 20 години са неизменно на върха на британската рок сцена и са носители на множество награди със седем албума зад гърба си. Турнето им включва страни като Ирландия, Великобритания, Италия, Словакия, Португалия, Швейцария и Белгия.

Малко по-рано стана ясно, че са отменени и други концерти от Burgas Summer Live от 12 август. Тогава на Морска гара трябваше да излязат Years & Years, Oscar and the Wolf, Tommy Genesis и Rushi.

Всички, закупили билети за 13 август, могат да изберат какво да направят със закупените вече билети. Възможностите са да ги използват на 6 август за Roisin Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor, Phuture Shock или за 11 август – за Franz Ferdinand, Nothing But Thieves, Hayes&y.

Ако искат да си върнат средствата от билетите, се попълва формуляр до 31 декември тази година. Организаторите от Fest Team дават опции и за закупили пакетни билети за фестивала.

Може да харесате още