Пол Маккартни изненада с таен концерт в Бразилия

от Нощни птици

Свикнал да пълни стадиони с десетки хиляди крещящи фенове по цял свят, Пол Маккартни излезе изненадващо на сцената на малко музикално заведение в столицата на Бразилия за специално изпълнение пред задушевна, екстатична публика от 300 души, съобщава Reuters.

Въпреки силната жега в пространството, сравнимо с известния Cavern Club в Ливърпул, където „Бийтълс“ започват кариерата си, 81-годишният Маккартни изпълни 22 песни, които включваха хитове на групата и соловата му кариера.

„Беше все едно да спечеля от лотарията, без да съм си купил билет“, каза 33-годишната държавна служителка Аманда Кардосо за това, че е попаднала на събитието, което беше обявено в последния момент.

„Вече бях преживяла моменти, които мислех, че никога няма да бъдат надминати, но вчера успях да видя най-голямата си музикална икона само на метър от мен, взаимодействайки с мен в различни моменти на място, което беше превърнато в Cavern Club в продължение на час и четиридесет минути“, допълни тя.

Във вторник сутринта Маккартни обяви в социалните мрежи, че по-късно същия ден ще свири в Clube do Choro, за да отпразнува пристигането на турнето си Got Back в Бразилия, като подчерта, че билетите ще бъдат „изключително ограничени“.

Възможността за закупуване на билети беше пусната само за тези, които вече са закупили места за изпълнението му, насрочено за четвъртък на стадион „Мане Гаринча“.

Билетите на цени между 200 реала (41 долара) и 400 реала (82 долара), много по-ниски от повечето за турнето, бяха разпродадени само за няколко минути.

Феновете, които успяха да си ги купят, получиха гривни за концерта. При пристигането си организаторите на събитието запечатаха мобилните телефони и фотоапаратите им, за да предотвратят записването на изображения.

Турнето на Маккартни Got Back ще премине през градовете Бразилия, Бело Оризонте, Сао Пауло, Куритиба и Рио де Жанейро през следващите две седмици.

Вижте моменти от репетициите му.

Може да харесате още