Рапърът A$AP Rocky отива на съд за опит за убийство

от Нощни птици

A$AP Rocky ще бъде изправен пред съда в Лос Анджелис по обвинение в опит за убийство. Рапърът, чието истинско име е Раким Майърс, е с обвинение, че е стрелял по време на спречкване с приятел от детството.

Инцидентът се е случил на 6 ноември 2021 г., като жалбата е подадена през август 2022 г. При предварително изслушване в съда в Лос Анджелис става ясно, че са събрани достатъчно доказателства, за които Раким Майърс да отговаря на съдебната скамейка за разпит.

Прокурорите твърдят, че 35-годишният Майърс е насочил и стрелял с пистолет по Терел Ефрон преди две години, като му е причинил леки наранявания.

Номинираният за „Грами“ Майърс, който има две деца от певицата Риана, не се признава за виновен. Но ако вината му се докаже, той може да получи до девет години затвор. Неговата приятелка така и не е коментирала ситуацията.

Терел Ефрон, който е част от хип-хоп колектива A$AP Mob и го познава от времето, когато са били заедно в нюйоркска гимназия, твърди отделно в съдебен иск, че е жертва на нападение и побой, небрежност и емоционален стрес.

Ефрон, известен и като A$AP Relli, твърди, че Майърс го е „примамил“ на безлюдно място пред хотел W в Холивуд, Лос Анджелис, на 6 ноември 2021 г., за да обсъдят разногласията помежду си.

Кадрите от видеонаблюдението на предполагаемото нападение, които бяха пуснати в съда, показват как Майърс размахва и стреля с пистолет, свидетелства детектив от Лос Анджелис по-рано този месец.

Адвокатите на Майърс отричат, че на видеото се вижда именно техният клиент, предава BBC.

Съдията от Върховния съд М. Л. Вилар е трябвало да реши само дали има достатъчно доказателства, за да се даде ход на делото, а не дали е извършено престъпление. Тежестта на доказване е значително по-малка при подобни предварителни изслушвания.

Според Ефрон, Майърс е извадил пистолет след словесната им престрелка и целенасочено го е насочил към него, като е произвел „множество изстрели“.

Според съдебните документи Ефрон е бил „улучен от куршум“ в лявата ръка и се е нуждаел от медицинска помощ. Той иска обезщетение в размер на поне 25 000 щатски долара.

На съдебно заседание през август 2022 г. съдията разпорежда Майърс да стои на 100 ярда разстояние от Ефрон.

Преди това рапърът получи двугодишна условна присъда за участието си в друга кавга в Стокхолм, Швеция, през август 2019 г.

В делото в Лос Анджелис той е представляван от адвокат Джо Такопина, който представлява и бившия президент Доналд Тръмп в процеса му за гражданска измама в Ню Йорк.

A$AP Rocky

е една от най-големите изгряващи звезди на 2010 г., като печели осем платинени сингъла в САЩ, включително Wild For The Night, Everyday, LSD и A$AP Forever.

Печели слава, след като е подкрепян от Drake, и работи с изпълнители като Alicia Keys, Lana Del Rey, Skepta, Selena Gomez и Kendrick Lamar.

Делото ще започне на 8 януари 2024 г.

Може да харесате още