Sofia Live Festival през юни

от Петя Славова

Sofia Live Festival ще се състои за четвърти път в Борисовата градина, в София, на „Арена София“. Събитието е на 21, 22 и 23 юни. В програмата влиза американското хип хоп дуо от Минеаполис – Atmosphere. Рапърът Шон Slug Дейли и продуцентът Антъни Ant Дейвис се събират през 1996 г. и са съоснователи на Rhymesayers Entertainment, независим хип хоп лейбъл, базиран в Минеаполис. От създаването си Atmosphere са издали дванадесет студийни албума и десет EP-та.

В София дуото ще представи най-новата си продукция – So Many Other Realities Exist Simultaneously, в която са събрани някои от най-личните творби на бандата досега. „Албумът предлага изключителен баланс и най-доброто от уникалния стил на Atmosphere, а именно отлична продукция, съчетана с дълбоки и смислени текстове, които за един час те пренасят в друг свят“, коментират от екипа на Sofia Live Festival.

Едно от най-влиятелните имена в инструменталния хип хоп Dj Shadow ще представи пред българската публика най-новия си седми студиен албум Action Adventure, който носи носталгията по звука на 80-те.

Dub FX ще покаже на живо извънземната атмосфера, която той умее да създава на сцената, смятат от Sofia Live Festival. По думите им, Беджамин Станфорд от Австралия е музикален феномен, символ на новаторската музика и градска култура, който разчупва статуквото студио-клуб, излизайки на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, FX педал и луп машина.

Той е световноизвестен уличен музикант, който през годините е продал над сто хиляди записа, разтърсил големи фестивали по целия свят, натрупал над 150 милиона гледания в YouTube и органично привлякъл 600 000 фенове във Facebook. Музиката му е фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс.

От българска страна на сцената на Sofia Live Festival ще се качат Жлъч, Григовор и Гена и Heptagram.

Може да харесате още