Таралеща и Джендема в Маймунарника на 1 юни

от Нощни птици

За всички малки и пораснали деца ще пеят групите „Таралеща“ и „Джендема“. Концертът по случай 1 юни ще се състои в Маймунарника.

Забавления за три поколения с огнено шоу, рисунки на лица на деца, бирен блус, рокендрол и балканско реге ще зарадват децата от всички възрасти, разказват организаторите. Това е първият общ концерт на двете формации.

Началото на група „Джендема“ започва през 1986 г. в София. Зад бандата стои името на Атанас Цанков (Насо Дирижабъла). За първи път излизат в Харманли на фестивала „Поети с китара“ през 1987 година. Групата е основен представител на течение, стремящо се да пародира масовите музикални жанрове. „Джендема“ открива и първия митинг на промените на 18 ноември 1989 г. на площад „Св. Александър Невски“ с песента „Край на живота от самото начало“.

Група „Таралеща“ имат издадени три албума, в които комбинира „малко блус, капка реге, ска и афробийтове, съчетани с български ритми и още много други“.

Фронтменът на групата е режисьорът Митко Таралежков, познат от филмите му с Бидон Филм, създадени от него и колегите му Олег Константинов и Никола Бошнаков. Сред най-известните парчета на групата са „Лятото е само наужким“, „Водка Ахелой“, „Кажете им, че съм в Бургас“, „Слънце“, „Тъмно е“, „Врата“.

Таралеща и Джендема

Може да харесате още