Кой ще подгрява Джони Деп и Hollywood Vampires

от Нощни птици

Около две седмици остават до идването на Джони Деп и Алис Купър у нас с Hollywood Vampires. Концертът ще се състои на 12 юни в зала „Арена София„.

Вече са ясни и групите, които ще подгреят публиката реди звездните гости. Това са българите Sevi и италианците Red Roll.
Вратите за концерта ще отворят още в 18:00 часа. В 18:30 на сцената ще се качат Red Doll, в 19:30 Sevi, а Hollywood Vampires се очакват в 21:00 часа.

Sevi са сред успешните рок групи в България със сериозна заявка както към българската, така и към европейската сцена. През 2022 подписват договор с финландската букинг агенция Stahl Entertainment и реализират две задгранични турнета – в Швейцария с американската звезда Johnny Gioeli и в Германия с Geoff Tate от Queensryche. Групата е на прага на издаването на своя четвърти студиен албум, а самият Alice Cooper сподели един от най-новите им сингли “Hate You” на страницата на своето радио предаване “Nights with Alice Cooper”.

Red Roll са създадени през лятото на 2018 г. от четирима музиканти, Passo (вокали и китара), Leo (китари и вокали), Cesi (бас) и Jonny (барабани). Първото им EP излиза през ноември 2019 г., с 6 оригинални песни, под независим лейбъл във Ферара: „Resisto Distribuzioni“. Сдобиват се с бърз успех със сингъла „Call Me Mad“ до финал в различни конкурси, включително Sanremo Rock. През януари 2022 г. те започват да записват в студио “ Frequenze“ в Монца. Албумът ще се разпространява дигитално от Universal Music Italia. Първият сингъл, „Messiah“, излиза на 27 май, а през септември ще бъде издаден албумът „Another Way Of Silence“.

Що се отнася до основната група Hollywood Vampires – тя се състои от Alice Cooper, Joe Perry и Johnny Depp. Те създават бандата в памет на рок звездите, починали през 70-те години. Като традиция техният сетлист включва едни от най-големите хитове на легенди като The Who, Led Zeppelin, David Bowie и Motörhead. Пред феновете си супергрупата ще изпълни и собствен репертоар от последния им студиен албум “Rise” (2019).

Началото им е от 2015 г. и носи името на небезизвестния клуб на знаменитости, създаден от Alice Cooper през 70-те години. В него членуват рок величия като John Lennon (The Beatles), Keith Moon (The Who) и Micky Dolenz (The Monkees). Hollywood Vampires имат издадени два студийни албума с участието на гост музиканти от ранга на Paul McCartney (The Beatles), Slash (Guns N’ Roses) и Brian Johnson (AC/DC).

Може да харесате още