Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm на Sofia Metal Fest

от Нощни птици

Мрачните и технични стилове в метъла са акцент на Sofia Metal Fest. На фестивала догодина гостуват Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm. съобщават от BGTSC.

Музикалното събитие ще се състои на 27 юли 2024 година на откритата сцена „Арена София“ в Борисова градина.

Behemoth е хедлайнер и гостува за първи път у нас. Поляците са едно от най-големите имена в екстремните стилове в момента, а легионите им се множат с всяка изминала година, след всяко тяхно шоу, обясняват от Sofia Metal Fest.

Testament, вече познати на родната публика, освен най-доброто от тяхното творчество, ще добавят и нова музика, непредставяна досега. Каквото и да кажем за Testament, ще е недостатъчно, затова само ще ви представим сегашния им състав: Чък Били – вокали, Ерик Петерсон – китара, Алек Школник – китара, Стив Диджорджио – бас, и Крис Довас – ударни, допълват организаторите.

По думите им, Pestilence е сред легендарните групи, чието име феновете винаги са очаквали да бъде обявено и у нас. Патрик Мамели и компания, заедно с Death, Atheist и Cynic, са сочени за една от големите четири (Big 4) и най-важни за развитието на прогресив дет метъла банди.

Maltworm е българското присъствие. Още от създаването си през 2018 година групата не спира да „тормози“ сцените у нас и някои от тези в чужбина, коментират от екипа на фестивала.

През 2023 година надделяха в конкурса WACKEN Wacken Metal Battle Bulgaria (2023), а няколко месеца по-късно се оказаха първата българска и сред малкото такива групи, свирили два пъти на две от сцените в рамките на едно издание на фестивала Wacken Open Air.

Може да харесате още