Белослава се споразумя с прокуратурата с условна присъда

от Нощни птици

Четири месеца затвор условно при три години изпитателен срок – такова е споразумението между прокуратурата и певицата Белослава, която беше спряна с алкохол зад волана през лятото на миналата година.

Изпълнителката остана без шофьорска книжка за 6 месеца и получи глоба от 150 лв., тъй като тестът е показал 1.25 промила алкохол, като тя отказа да даде кръвна проба.

Белослава няма да загуби и автомобила си, тъй като нейното нарушение се случва, преди да бъдат приети законовите промени, предвиждащи отнемане на превозното средство от употребилите алкохол шофьори.

Певицата се извини в официалните мрежи: „Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден допуснах огромна грешка, неприсъща за мен“.

Тя допълни, че понася всички последствия. „Дължа своите дълбоки извинения на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам. Благодаря за огромната подкрепа през последните 24 часа и за безрезервната обич през изминалите 24 години. С огромно извинение и уважение към всички вас! Ваша Белослава.“

Присъдата е от края на септември и е влязла в сила.

Инцидентът с 49-годишната певица е от нощта на 11 юли 2023 г. Тя е била спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди кв. „Княжево”. Певицата е излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея, като малко след това я спрели.

Може да харесате още