Bulgarian Cartrader е сред петимата победители на Music Moves Europe Awards

от Нощни птици

Българският музикант Даниел Стоянов, известен с артистичния си псевдоним Bulgarian Cartrader, е сред петимата победители на музикалните награди Music Moves Europe (2024), съобщават от екипа на изпълнителя. Както pticite.com вече писа, името на музиканта се подрежда до тези на Дуа Липа, Стромай и др.

Призовете са връчени на 18 януари вечерта в Грьонинген, Нидерландия. Голямата награда на журито и MME Public Choice Award е за французойката Захо де Сагазан. Според журито тя е „наистина силен артист с уникален личен стил и талант“. Другите, които печелят награди, са Bulgarian Cartrader от България – „музиката му е отлична – толкова топла, открояваща се с красив глас и силно присъствие“, Giift от Дания – „какъв талант, какъв глас, това е нещо наистина специално“, Юне Пинку от Ирландия – „страхотно е, че не се страхува да експериментира, супер креативен“, Freekind от Словения – „обожавам абсолютно всичко от Freekind, тяхната музика е като голяма прегръдка, толкова мечтателна“, и Ралфи Чуу от Испания – „има уникален артистичен стил с отлична продукция и ритъм“.

Шестимата финалисти получават по 10 000 евро, а носителят на голямата награда на журито – допълнителен ваучер за турне на стойност 5000 евро. Захо де Сагазан печели наградата MME Choice Award (2024), която ще ѝ донесе още 5000 евро.

Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са призът на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Тяхната цел е да ускорят международната кариера на новопоявилите се европейски изпълнители. Сред бившите носители на престижните награди са Стромай, Альона Альона, The Haunted Youth, Дуа Липа, Сан Суси, Хоузиър, Мескерем Мийс, Christine and the Queens.

След церемонията по връчването на наградите всичките петнадесет номинирани са свирили пред музикални професионалисти и меломани на ESNS – годишен музикален шоукейс фестивал и конференция, който се провежда през януари в Грьонинген. Всички номинирани и техните екипи, както и много млади професионалисти от музикалната индустрия, са поканени да се включат в обучителната програма на MME в сряда. Темите тази година включват как да се поддържа психическото здраве по време на турне, съвети за „зелено“ турне и други. Двама номинирани за MME Awards бяха поканени да запишат Deezer Session.

Независимото жури на наградите MME се състои от петима души, които през годините са си спечелили изключителна репутация и уважение в музикалната индустрия. Това са Джема Брадли (BBC Radio Ireland), Синди Кастильо (фестивал MadCool), Кевин Коул (KEXP) и Брайън Джонсън (Spotify). Всяка година, победителят на MME Choice Award (2024) от предходната година се присъединява към журито. Тази година това беше Джери Хайл от Украйна.

Може да харесате още