Група „Сигнал“ празнува 45 години на сцена

от Нощни птици

Група „Сигнал“ празнува 45 години на сцена с 45 артисти. Концертът ще е на 7 декември в зала 1 на НДК.

Освен Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев, на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група, коментират от екипа.

Група „Сигнал“ с концерт в зала 1 на НДК. Снимка: Event Masters

„Създадох групата през 1978 г. и от тогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят“, казва Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живота“, допълва той.

„Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат различен прочит на песни като „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Между ад и рай“, „Може би“, „Да те жадувам“.

„Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и, вярваме, интересен музикален подарък – спектакъл „45 години рок“, разказва Данчо Караджов.

Група „Сигнал“ е създадена през 1978 г. Първият им албум „Вечен кръстопът“ излиза година по-късно, а в кариерата си музикантите имат 11 студийни албума, както и множество сценични изяви. Сред известните им песни са „Да те жадувам“, „Може би“, „Сбогом“, „Мина и Лора“, „Липсваш ми“ и др.

Може да харесате още