Кайли Миноуг с 16-и студиен албум – Tension

от Нощни птици

Кайли Миноуг обяви появата на новия си студиен албум. Tension излиза на 22 септември и е 16-и поред в 35-годишната ѝ музикална кариера. Той идва три години след излизането на Disco от 2020 г.

Австралийската суперзвезда е работила по него с дългогодишния си сътрудник Ричард Биф Станард и сътрудника на Disco Дък Блекуел. Водещият сингъл Padam Padam много бързо се превърна в летен хит, като всички 11 парчета в албума са с потенциал за хитове в поп музиката, които надхвърлят жанровите граници и тенденции в класациите, отбелязват специалистите.

„Започнах този албум с отворено съзнание и празна страница“, коментира Миноуг в съобщение за пресата. „За разлика от последните ми два албума нямаше „тема“, а ставаше дума за това да открия сърцето, забавлението или фантазията на определен момент и винаги да се опитвам да служа на песента. Исках да отпразнувам индивидуалността на всяка песен и да се потопя в тази свобода“, казва Миноуг и допълва: „Бих казала, че това е смесица от личен размисъл, клубно изоставяне и меланхолично възвишение“.

Заключителната песен – Story, е ода за всички влюбени, които са подкрепяли австралийската суперзвезда през цялата ѝ кариера и са се превърнали, по собствените ѝ думи, в „част от моята история“, пише Retropop.

Силата на Tension“ е в разнообразието му; точно когато си мислите, че знаете накъде вървят нещата, Кайли хвърля крива топка и преобръща албума с главата надолу, в резултат на което се получава колекция, която неизменно излъчва радост и в която поп легендата не само е истински енергична, но и изпълнява най-силните си вокали от много време насам.

На места записът има някои от най-добрите песни в кариерата ѝ и макар някои парчета да блестят по-ярко от други, като цяло Tension е страхотен поп запис и свидетелство за продължаващата значимост на Кайли и безспорното ѝ наследство като една от най-великите поп звезди на всички времена, допълват още музикалните специалисти.

Може да харесате още