Мадона обяви дати за турнето. Започва през декември

от Нощни птици

Мадона е готова с нови дати за турнето си, след като здравословното ѝ състояние се възстанови от бактериалната инфекция. Celebration ще започне в Лондон на 14 октомври, три месеца след като първоначално трябваше да стартира във Ванкувър, Канада.

Повечето от датите в САЩ са отложени за 2024 г., а някои са отменени, предава BBC.

Първоначално турнето беше планирано да отпразнува 40-годишнината от излизането на сингъла на певицата Holiday.

Наречено Celebration Tour, събитието бележи завръщането на Мадона на арени и стадиони след експерименталните театрални концерти Madame X през 2019 и 2020 г. Някои от тези изпълнения също бяха отложени или отменени поради контузиите на звездата в коляното и тазобедрената става, както и заради пандемията от COVID-19.

Мадона обяви турнето Celebration през януари и влезе в репетиции през април. Само няколко седмици преди премиерата обаче мениджърът ѝ съобщи новината, че тя се лекува в болница от „сериозна“ бактериална инфекция.

В послание до феновете си миналия месец звездата заяви, че е „щастлива, че е жива“, и благодари на семейството си за подкрепата.

След като вече се възстановява, турнето може да започне, а европейската част ще се проведе по план.
След четири разпродадени дати в O2 Arena шоуто се отправя към страни като Франция, Италия, Дания, Португалия и Германия, след което ще се завърне в Лондон за още две дати през декември.

След това турнето прескача Атлантическия океан за няколко концерта в Ню Йорк и Вашингтон преди коледната почивка и започват пренасрочените дати в САЩ, Канада и Мексико.

Логистиката на пренасрочването на турнето е сложна – в някои градове се налага да се намери ново място за провеждане на концертите. Няколко дати в Тулса, Сан Франциско, Финикс и Лас Вегас бяха отменени.

Отменен е и концертът в Нешвил на 22 декември, който имаше за цел да събере средства за организации за защита на правата на транссексуалните. Сумите за отменените концерти ще бъдат възстановени в първоначалния пункт на закупуване.

Избрани концерти в Ню Йорк и Лос Анджелис също ще се проведат на различни места. На притежателите на билети за първоначалните дати ще бъдат възстановени сумите и ще им бъде предоставен приоритетен достъп до пренасрочените концерти.

В момента сетлистът на шоуто е в тайна, но Мадона по-рано помоли феновете да дадат своя принос, като зададе въпрос в социалните мрежи. Именно: „На коя песен бихте искали да танцувате на шоуто ми?“

Може да харесате още