Megadeth включва и София в турнето си Crush The World Tour

от Нощни птици

Megadeth излизат на „Арена София“ на 15 юни. Концертът им е част от турнето Crush The World Tour.

Групата, характерна с техническото си майсторство, амбициозните аранжименти, зашеметяващите китарни сола и нихилистични, но красноречиви текстове, се завръща в България след гостуването си през 2020, за да представи актуалния си албум The Sick, The Dying… And The Dead! и у нас“, отбелязват организаторите от Fest Team.

За него Дейв Мъстейн казва: „Поставям този албум спокойно някъде между Countdown и Rust In Peace. Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на Megadeth около Countdown to Extinction, доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на Rust in Peace.

Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството. Но мисля, че метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр – което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг“.

Фронтменът и музикален архитект на Megadeth – Мегадейв, има награда Grammy от 2017 г. за албума Dystopia, успя да пребори рака на гърлото, получи лилав колан по бразилското бойно изкуство жиу-жицу и стана дядо в рамките само на няколко години, като не спира да твори и да обикаля с групата си по света.

Може да харесате още