Мила Георгиева и Георги Черкин закриват Европейския музикален фестивал

от Нощни птици

На 27 октомври от 19.30 ч. в залата на Централния военен клуб двама от най-обичаните български музиканти – цигуларката Мила Георгиева и пианистът Георги Черкин – се събират на една сцена, за да зарадват почитателите на камерната музика с изискана селекция от творби за цигулка и пиано. Публиката ще чуе произведения от Вивалди, Сарасате, Паганини, Рахманинов, Франк и Равел.

„Програмата е едно много хубаво съчетание на различни стилове. Има значими композиции от цигулковия репертоар, но и малки бисерчета, които ние, музикантите, свирим с голямо удоволствие, като „Вокализ“ от Рахманинов и „Лунна светлина“ от Дебюси. За всеки има по нещо, дори за хора, които никога не са ходили на концерт с класическа музика“, споделя Мила Георгиева.

Основно място сред творбите заемат голямата цигулкова соната в ла мажор от Цезар Франк и Рапсодия „Циганка“ от Морис Равел, произведения, наситени с много страст и виртуозност, които са предизвикателство за всеки цигулар.

„Европейски музикален фестивал“ се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община и е част от Календара на културните събития на София.

Може да харесате още