No Doubt се събират за фестивала Coachella

от Нощни птици

Рок групата No Doubt ще се събере отново на фестивала Coachella. Вече са обявени музикантите, които ще излязат на сцената на големия музикален форум тази година. Събитието ще се проведе през април в Индио, Калифорния.

Goldenvoice, компанията, която продуцира дългогодишния фестивал, разкри, че съставът за 2024 г. включва популярната ска/пънк/рок група No Doubt като един от четирите хедлайнера.

Останалите ще бъдат Lana Del Rey, рапърът Tyler, The Creator, Doja Cat. Сред другите известни изпълнители, които ще излязат на едно от многото сцени на фестивала, са Peso Pluma, Ice Spice, Blur, Sublime и J. Balvin, предава CNN.

No Doubt потвърди участието си в Coachella с пост на страниците си в социалните мрежи. За последен път участниците се събраха заедно преди почти 10 години, през 2015 г.

Малко преди официалното обявяване на страницата на No Doubt X беше публикуван видеоклип, в който Стефани си спомня за ранните си дни с групата.

В края на видеото Стефани организира видеоразговор с колегите си от No Doubt – Тони Канал, Том Дюмонт и Ейдриън Йънг – след като отбеляза колко много ѝ липсват.

„Искате ли да направим концерт?“, попита Стефани и отговорът беше: „Да!“.

Въпреки че No Doubt не обявиха допълнителни концертни дати, предстоящият им концерт на Coachella отбелязва почти 10 години, откакто групата е имала съвместни турнета Първоначално No Doubt се формира в средата на 90-те години и става известна с класическите си хитове Don’t Speak, Just a Girl и Spiderwebs, както и с много други.

През 2004 г. Стефани издава първия си солов албум Love.Angel.Music.Baby. и оттогава издава още три солови албума.

Сред хедлайнерите на миналогодишното издание на Coachella бяха Bad Bunny, корейската поп група Blackpink и певецът Франк Оушън. Поради контузия Оушън се оттегли от участие във втория уикенд на фестивала, а групата Blink-182 го замести.

Тази година фестивалът ще се завърне в Empire Polo Field в Индио за два последователни уикенда на 12 – 14 април и 19 – 21 април.

Може да харесате още