Pantera с концерт в София

от Нощни птици

Една от най-великите метъл групи на всички времена Pantera избра София като дестинация за старт на европейското си турне.

Концертът им у нас е в зала „Арена София“ на 26 май, съобщават от Fest Team.

Вокалист на квартета е Филип Анселмо, китарист е Даймбег Даръл, неговият брат Вини Пол е на барабаните, а басист е Рекс Браун. Pantera имат множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета, изпълнения на живо и четири номинации за „Грами“.

И до днес техните метъл шедьоври са крайъгълни камъни на тежката музика – Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power и Far Beyond Driven, който става номер 1 в „Билборд“, посочват от Fest Team.

Pantera е създадена през 1981 г. Тексас. Най-известният състав на групата се състои от братята Абът (барабанистът Вини Пол и китаристът Димебаг Даръл), заедно с Браун и Анселмо, които се присъединяват съответно през 1982 и 1986 г.

Бандата популяризира поджанра груув метъл и заедно с групи като Testament, Sepultura и Machine Head са част от втората вълна на траш метъл сцената от края на 80-те до началото и средата на 90-те години на ХХ вeu.

Четиримата от Тексас продължават да вдъхновяват множество музиканти по света като същевременно печелят милиони предани фенове по целия свят, в това число – и българската публика.

Може да харесате още