Полицията в Германия прекрати делото срещу звездата на Rammstein Тил Линдеман

от Нощни птици

Прокуратурата в Германия прекрати разследването срещу вокалиста на Rammstein Тил Линдеман, който беше обвинен в сексуално насилие.

Разследването започнa през юни, след като няколко жени излязоха с твърдения, че са били дрогирани и вербувани да участват в сексуални действия без тяхно съгласие, припомня BBC.

Жените са заявили, че са били вербувани да правят секс с 60-годишния мъж на партита след концерти на Rammstein.

Линдеман отрече обвиненията, а неговите адвокати ги нарекоха „неверни“. Причината делото да бъде прекратено според прокуратурата, е липса на доказателства. Също така правният екип на певеца заяви, че „незабавно ще предприеме действия в отговор на всички подобни обвинения“.

Една от жените, които обвиняват музиканта е 24-годишната фенка на групата Шелби Лин от Северна Ирландия. Тя заяви пред BBC по-рано тази година, че е смятала, че питието ѝ е било подправено, и твърди, че Линдеман ѝ е предложил секс на парти зад сцената във Вилнюс, Литва.

Жената добави в социалните медии: „Бих искала да поясня отново. Тил НЕ ме е докосвал. Той прие, че не съм искала да правя секс с него. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил“.

Нейните твърдения подтикнаха и други жени да излязат в социалните мрежи срещу Линдеман с обвинения в сексуални посегателства.

Някои от тях заявиха, че подозират, че са били предварително подбрани в социалните медии за Линдеман, и твърдят, че са били канени на партита преди и след шоуто.

През юни берлинската прокуратура съобщи, че срещу Линдеман е образувано предварително производство, и добави, че са подадени „няколко наказателни жалби от трети страни“.

Вследствие на обвиненията централата на групата в Берлин е разрушена. Бяха счупени прозорци и бяха изписани графити с надписи: „Без сцена за извършителите“.

Петиция с искане Rammstein да не свирят на планираните дати от турнето през юли събра повече от 75 000 подписа, но концертите продължиха.

Немската метъл група е създадена през 1993 г. и е известна със зрелищните си шоута и противоречиви текстове.

Те достигнаха до челната тройка в класацията за албуми на Обединеното кралство с последните си два албума, издадени през 2019 и 2022 г.

Може да харесате още