Вокалистът на Rammstein избирал жени от публиката и ги упоявал за секс според обвинения на жертви. Турнето на групата в Европа е под въпрос

от Нощни птици

Турнето на една от най-известните рок групи в Германия Rammstein е под въпрос, след като организации, защитаващи правата на жените, се опитват да спрат концертите им.

Поводът идва, след като жена от Северна Ирландия разказа, че е била вербувана и „подготвена“ за секс с вокалиста на германската хеви метъл група Rammstein.

Шелби Лин твърди, че питието ѝ е било подправено по време на концерт във Вилнюс, Литва през май. Думите ѝ предизвикаха вълна от други обвинения на жени в сексуално насилие срещу фронтмена на групата Тил Линдеман.
Групата напълно отхвърли твърденията. Говорител на Rammstein заяви пред BBC, че в момента тече вътрешно разследване, чиито първи резултати се очакват в началото на следващата седмица.

Групата, известна с ярките си шоута и противоречивите си текстове, е въвлечена в скандал през последните седмици, тъй като все повече жени твърдят, че са били вербувани за секс по време на концерти.

„Подобно на Лин, някои от тях подозират, че са били предварително подбрани в социалните мрежи от рускиня, за която се смята, че ги е „вербувала“ за Линдеман, който ги е канил на партита преди и след концерта.

Освен това им е дала достъп до зона с ограничен достъп, намираща се непосредствено пред сцената, известна като „нулева редица“.

Шелби Лин, която е на 24 години разказва пред изданието, че когато пристигнала на мястото на събитието, мъж на име Джо помолил нея и други млади жени да се наредят в редица. По думите ѝ, започнали да ги снимат и по-късно Линдеман е реагирал гневно, когато тя му е казала, че няма да прави секс с него.

Лин твърди, че малко след това е била избрана с още няколко момичета да присъстват на парти преди концерта, където ѝ дали алкохол и ѝ казали, че Тил Линдеман би искал да се срещне с нея по време на краткия антракт след началото на концерта.

Лин подчерта в социалните медии, че не е била подложена на сексуално насилие, но заяви, че споменът ѝ за вечерта е „размит“ и си спомня, че на партито след концерта ѝ е станало лошо и е повърнала.

Тя вярва, че питието ѝ е било подправено и че е станала жертва на „организирана система за подмамване на момичета“.
„Бях набелязана, 100 процента, нямам съмнение. Бях набелязана за секс“, казва тя.

Първоначално Rammstein реагираха на твърденията ѝ миналия месец, като публикуваха изявление в интернет, в което групата напълно отрече твърденията на Шелби Лин.

След като и други жени излязоха с подобни обвинения, групата публикува ново изявление, в което казва, че приема обвиненията изключително сериозно. Те осъдиха всякакъв вид посегателство, но помолиха феновете си да не ги „осъждат предварително“.

Впоследствие говорител на групата заяви пред BBC, че в момента тя разследва твърденията и разпитва персонала и екипа в рамките на разследването.

В момента Rammstein изнасят няколко концерта в Германия. След исканията на няколко политици концертът в Мюнхен продължи без партита. На разположение бяха специализирани екипи, които да окажат помощ на всеки, който е в уязвимо положение.

Говорителят добави, че групата е прекъснала контактите си с рускинята, обвинена, че е помогнала за подбора на жени. Те заявиха, че частните партита след концерта с Тил Линдеман са отменени.

Може да харесате още