Сър Елтън Джон завърши концертната си кариера

от Нощни птици

Елтън Джон се сбогува с музикалната сцена във Великобритания като избра последният му концерт в Обединеното кралство да бъде по време на фестивала Гластънбъри, предава Sky News.

Певецът, чиято кариера продължи над 50 години, заяви, че това негово участие „не би могло да бъде по-съвършен завършек“.

Сър Елтън е един от най-продаваните артисти в света – изпълнител с 32 студийни албума, 10 първи места и над 300 млн. продадени плочи – но изненадващо никога досега не е свирил на световноизвестния фестивал.

Неговият хедлайнерски сет, който закри сцената на Pyramid, беше първият му и последен шанс да се докосне до 100-хилядната публика, преживяване, което много изпълнители преди него описват като неповторимо.

Том Смит, редактор на музикалния отдел на NME, коментира спекулациите, че звездата едва ли ще устои на изкушението изобщо да приключи с концертите на живо: „Винаги е имало въпроси от рода на „ще го направи ли, няма да го направи“, но той изглежда твърдо решен, че това ще бъде последното му шоу в Обединеното кралство“, каза специалистът пред Sky News.

Съпругът на сър Елтън Дейвид Фърниш обаче заяви пред Sky News преди фестивала, че това няма да е краят на музикалната му кариера

„Не мисля, че той ще седи на дивана с дистанционно управление в ръка“, каза Фърниш. „Той ще се върне в студиото през октомври и ще започне следващия си албум. Който ще бъде страхотен. Той не е правил студиен албум от много време.“

Празнувайки над 50-годишната си кариера, 76-годишният музикант изсвири 20-те си песни, като подари на публиката някои от най-големите си хитове, сред които „Bennie and the Jets“, „Goodbye Yellow Brick Road“ и „Tiny Dancer“, последната изпълнена с Брандън Флауърс от The Killers.

В репертоара музикантът включи още класически песни, сред които „I Guess That’s Why They Call It the Blues“, „Sad Songs (Say So Much)“, „Candle in the Wind“, „Your Song“ и хитът му от 1974 г. „Don’t Let The Sun Go Down on Me“, който той посвети на покойния си приятел, певеца Джордж Майкъл, който на 25 юни щеше да навърши 60 години.

В празничната вечер участваха и още специални гости, сред които Рина Саваяма за изпълнението на „Don’t Go Breaking My Heart“, Джон сподели по-оркестрираната „Are You Ready for Love“ с участието на възпитаника на American Idol Джейкъб Луск и Лондонския обществен хор, както и изпълнението на „Until I Found You“ на Стивън Санчес, изпята с 19-годишния певец и автор на песни от Нешвил.

Сър Елтън Джон завърши с песента Rocket Man и фойерверки, а пред публиката на Гластънбъри музикантът заяви: „Това е много специална и емоционална вечер за мен, защото това може би е последното ми шоу в Англия и Великобритания“.

Той добави: „Искам да ви благодаря и за 52-те години невероятна любов и лоялност, които ми показахте. Това беше едно невероятно пътуване и аз изживях най-доброто, най-хубавото време“.

Може да харесате още