Шакира с бронзова статуя в родния си град

от Нощни птици

Певицата Шакира получи бронзова статуя в родния си град Баранкиля в Колумбия.

Бронзът с височина 6,5 м изобразява как Шакира „се върти и се движи“ в традиционния си стил, докато танцува в популярния си клип Hips Don’t Lie, предава CNN.

Тя носи кафяв сутиен и дълга пола в същия цвят.

Изпълнителката сподели снимки на родителите си пред статуята в профила си в Instagram. Също така Шакира беше сред най-търсените имена в Google според данни, публикувани от компанията.

Преди откриването на новата статуя певицата няколко пъти попадна в новините тази година – най-вече когато пусна песен за бившия си партньор – бившия футболист Жерар Пике, която счупи рекордите на YouTube в Латинска Америка.

Името на звездата се появи отново, когато уреди дело за данъчни измами, заведено срещу нея в Испания, като плати глоба от 7,5 млн. евро.

На откриването на статуята във вторник присъстваха родителите на Шакира, Уилям Мебарак и Нидия Рипол, както и кметът на Баранкиля.

В центъра на статуята е поставена плоча, която възхвалява изпълнителката за нейните „бедра, които не лъжат, уникален талант, глас, който докосва масите“.

В нея се споменава и благотворителната ѝ дейност чрез създадената от нея фондация Pies descalzos, което на испански означава „боси крака“, която насърчава развитието на децата в ранна възраст.

Шакира благодари на скулптора Ино Маркес и неговите ученици за „огромния артистичен талант“, който са демонстрирали, създавайки бронза.

2023 г. беше успешна за певицата, която грабна три награди „Латино Грами“, едната от които заедно с колегата си от Колумбия Карол Джи.

Може да харесате още