Три дни рок в планината с Midalidare Rock In The Wine Valley 2023

от Нощни птици

Рок в долината на виното – поканата отправя и тази година Midalidare Rock In The Wine Valley 2023 в село Могилово, Чирпан. Тазгодишното издание ще е между 30 юни и 2 юли като хедлайнер в първия ден са Scorpions, във втория – Europe, а в третия – Helloween.

Сред родните музиканти, които са част от събитието са Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, които обещават да изпълнят добре познати и станали любими на няколко поколения хитови песни.

„Миналата година имах честта да представя книгата си по време на фестивала. Бях впечатлен от атмосферата, от мащаба и организацията, от духа, който витае наоколо. Сега идваме заедно с цялата група и за мен е истинско събитие. Това са родните места, магичните и красиви пейзажи на детството ми. Фактът, че звезди от такъв ранг свирят тук е по някакъв начин сюрреален. И много вдъхновяващ. Готвим се за безсънна първоюлска нощ и за един страхотен July morning. Тази година спането на фестивала ще е по-малко“, споделя Вълдобрев.

А в първия фестивален ден преди Scorpions на сцената излизат шведите от Dynazty и германците от Iron Savior. Те ще идват за първи път в България, за да открият Midalidare Rock In The Wine Valley 2023.

Dynazty са основани през 2007-а в Стокхолм като до момента имат осем студийни албума. Международният им пробив идва с втория им запис „Knock You Down“, който с излизането си през 2011 г. ги позиционира на световната рок сцена.

Следва „Sultans of Sin“ от 2012 г., който затвърждава добрата посока на групата. Бандата залага на мелодични пауър метъл композиции, с добавен симфоничен елемент. Гласовите възможности и сценично присъствие на техния вокалист Nils Molin са забелязани от сънародниците им Amaranthe, които го правят официален член на групата през 2017, отбелязват организаторите.

Iron Savior са от Хамбург. Групата е основана през 1996-а година като солов проект на мултиинструменталиста и продуцент Piet Sielck. Към него след това се присъединяват Kai Hansen от Helloween и тогавашният барабанист на Blind Guardian – Thomen Stauch. Критиците веднага сравняват звученето им с банди като Judas Priest и Iron Maiden. Имат 12 студийни албума, две EP-та и едно официално концертно издание. През годините групата е претърпявала множество промени, като с днешна дата Piet Sielck е единственият член от първоначалния състав. Най-популярната песен на немската пауър метъл формация е „Heavy Metal Never Dies“ от 2011 година, която има над 14 милиона слушания.

Гостите на фестивала могат да избират палатки между няколко зони – Винарна, Чешмата, Язовира, Кемпери и каравани и Винарна.

Rock in the wine valley

Може да харесате още