Брайън Адамс избра София за първа спирка от турнето си в Европа

от Нощни птици

Брайън Адамс избра София за първа спирка в Европа от световното му турне. Канадският музикант излиза на 8 декември зала „Арена София“, съобщават организаторите от Nucoast Concerts.

Той ще представи своя 15-и студиен албум So happy it hurts, издаден миналата година и получил номинация „Грами“. Албумът включва 12 песни, които са създадени по време на пандемията от COVID-19.

„Условията, в които бяхме поставени по време на пандемията, промениха начина, по който бяхме свикнали да правим музика. С бандата ми нямахме възможност да се съберем и да работим заедно върху новия албум, затова реших да го направя сам. Това ми помогна да осъществя една мечта – да бъда барабанист“.

Сет листът включва повече от 20 парчета от 40-годишното творчество на Брайън Адамс, сред които дуетна му песен с покойната Тина Търнър It`s only love, Everything I do, Have you ever really loved a woman, Cuts like a knife, Run to you.

Мащабното турне на артиста вече стартира в САЩ. Обиколката в Европа тръгва от столицата ни.

Брайън Адамс е роден на 5 ноември 1959 г. в Кингстън, Онтарио. Родителите му са дипломати и покрай тях пътува от дете из Европа и Близкия изток. През 1973 г. отново се установяват в Канада. Още на 15 години започва кариерата си на музикант, когато напуска училище. На 17 години изпраща няколко демо записа на „A&M Records“, а на 18 подписва първия си договор.

Носител е на множество отличия, сред които три номинации за „Оскар“, пет номинации за „Златен глобус“, награда „Грами“ и 20 награди „Джуно“.

Освен от музика, Брайън Адамс се интересува и от фотография като негови фотоси стават част от издания като „Венити феър“ и „Харпърс базар“. Той дори снима кралица Елизабет Втора през 1994 г. за златния ѝ юбилей.

У нас музикантът ще свири на различни инструменти, докато изпълнява парчетата си, а деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, ако не заемат седящо място. Нужно е да са с пълнолетен придружител и попълнена декларация.

Може да харесате още