Брус Спрингстийн отлага всички концерти от турнето си за 2024 г.

от Нощни птици

Брус Спрингстийн отлага всичките си концерти за следващата година. Музикантът следва лекарските указания и си взема почивка от турнетата, предава CNN.

74-годишният рок музикант публикува изявление за X, (бившия Twitter), в което казва, че продължава да се „възстановява стабилно от язвена болест през последните няколко седмици и ще продължи лечението до края на годината по съвет на лекаря“.

„С оглед на това и от излишна предпазливост всички оставащи дати от турнето на Брус Спрингстийн и The E Street Band през 2023 г. ще бъдат отложени за 2024 г.“, продължава изявлението.

По-рано Спрингстийн отмени няколко концерта с E Street Band от август и септември.

В изявлението се казва още, че тези събития заедно с концертите, които трябваше да се проведат през останалата част от тази година, ще имат пренасрочени дати, които ще бъдат обявени следващата седмица, „като всички те ще се проведат на първоначално планираните места“.

„Когато бъдат обявени новите дати за 2024 г., тези, които не могат да присъстват на новата дата и са закупили билетите си чрез официалните компании за продажба на билети, имат 30 дни да поискат възстановяване на сумата. Всички билети за отложените представления ще останат валидни за новообявените дати“, уверяват още организаторите.

Спрингстийн благодари в социалните медии на всички свои приятели и фенове за добрите пожелания, насърчението и подкрепата. „Вече съм на крака и нямам търпение да се видим с всички вас догодина“.

За това, че музикантът с прякор „Боса“ страда от язвена болест, стана ясно през май тази година, когато той отложи първите три дати от концертите си. Турнето му е първото от шест години.

Брус Спрингстийн има 21 студийни албума. Последният е от 2022 г. – Only the Strong Survive. Музикантът е въведен в Залата на славата на рокендрола през 1999 г.


Може да харесате още