„Фантомът на операта“ с още осем представления в НДК

от Нощни птици

След като първите шест представления на „Фантомът на операта“ в зала 1 на НДК бяха разпродадени, организаторите от „БГ саунд стейдж“ пускат допълнително билети за още осем представления.

Първите постановки ще се играят от 11 до 14 април 2024 г., а следващите – от 16 до 21 април.

Мюзикълът е най-прочутият в света, като негов автор е Андрю Лойд Уебър. Гледан е от повече от 160 милиона души и е игран на 19 различни езика.

Това е и най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018 г. отбеляза своите 30 години на сцената. Действието се развива през 30-те години в Париж, а главният герой е музикален гений, наричан от всички Фантома, който владее тъмните кътчета на операта в Париж.

Мюзикълът е базиран на класическия роман на Гастон Льору, който проследява любовта на Фантома към младата и талантлива актриса Кристин Дайе. Но тя пък е влюбена в Раул.

Вокалните партии за ролята на Кристин са композирани специално за гласа на Сара Брайтман – съпруга на Уебър от 1984 до 1990 г.

„Фантомът на операта“ привлича и киното. През 2004 г. Warner Bros. снима адаптация на мюзикъла под режисурата на Джоел Шумахер.

Филмът е с 3 награди „Златен глобус“, като главните роли са изпълнени от Джерард Бътлър – Фантома, Еми Росъм – Кристин, и Патрик Уилсън – Раул. Миранда Ричардсън изпълнява мадам Жири – друг ключов образ в сюжета.

Може да харесате още