Рокаджиите от Rolling Stones обявиха турнето си в САЩ

от Нощни птици

Както се очакваше, Rolling Stones обявиха, че през 2024 г. ще се върнат на турне, за да представят наскоро издадения си албум Hackney Diamonds. Групата, водена от основните членове Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рон Ууд, ще изнесе концерти в 16 града в САЩ и Канада.

В репертоара музикантите включват класики с песни от новия албум, се посочва в съобщението. Турнето, което стартира на 28 април и приключва на 17 юли, се промотира от AEG Presents’s Concerts West.

Съвсем уместно, турнето е спонсорирано от AARP – Американската асоциация на пенсионерите, предава Variety.

Съобщението не е изненада, дори когато основното трио наближава 80-годишнината си. Миналия месец групата изненадващо изсвири седем песни в Ню Йорк, като изпълни за първи път публично няколко нови песни, както и няколко класически парчета.

За последен път музикантите свирят в Северна Америка по време на турнето No Filter през 2021 г., само няколко седмици след смъртта на барабаниста Чарли Уотс, който беше пропуснал точно един концерт, откакто се присъедини към групата през 1962 г.

Предстоящото турне ще спре и на Фестивала за джаз и културно наследство в Ню Орлиънс през 2024 г. за специално изпълнение на 2 май.

Може да харесате още