Мадона стартира турнето си в Лондон. Говори и за болестта си

от Нощни птици

Мадона се качи на сцената в Лондон през уикенда, за да започне световното си турне Celebration, което беше отложено, след като през лятото тя претърпя сериозен здравословен проблем.

На откриващата вечер в O2 Arena певицата, която през август навърши 65 години, изнесе шоу, което на моменти беше по-скоро мрачно, отколкото празнично, като по време на концерта звездата отдаде почит на някои от покойните икони, с които се е издигнала до славата, като Принс, Майкъл Джексън и Шиниъд О’Конър, предава CNN.

Изпълнителката на Like a Virgin коментира и здравословните си проблеми, като нарече годината „луда“.
„Не мислех, че ще се справя, както и моите лекари. Ето защо се събудих с всички мои всички деца, които седяха около мен“, каза тя.

През юни тази година Мадона бе повалена от бактериална инфекция, която я накара да отмени първата част от турнето Celebration в Северна Америка.

„Забравих пет дни от живота си – или от смъртта си. Наистина не знам къде съм била“, добави певицата, като продължи да благодари на децата си, че са я спасили, както правят „всеки път“.

„Ако искате да знаете моята тайна и искате да знаете как се справих и как оцелях, помислих си: „Трябва да бъда там за децата си. Трябва да оцелея заради тях“, казва тя.

В друг тържествен момент от концерта жертвите на епидемията от СПИН се появиха на гигантските екрани в залата, докато Мадона пееше стихове от емоционалната си балада In This Life от албума си Erotica от 1992 г. Забележително е, че приятелят ѝ, покойният художник Кийт Харинг, беше показан, докато шоуто преминаваше към хита ѝ от 1986 г. Live to Tell.

Celebration, разбира се, имаше и някои радостни интермедии – например дъщерята на Мадона Мърси Джеймс се появява зад пианото, безупречно изпълнявайки началните ноти на Bad Girl, също от Erotica.
Другите ѝ дъщери – Лурдес Леон, която празнуваше рождения си ден, и близначките Стела и Естере, също се включиха в забавлението по време на изпълнението на вечния хит на Мадж от 1990 г. Vogue.

Танцьорите носеха маски и костюми, които имаха за цел да дестилират най-определящите моменти в кариерата ѝ – тези, свързани с хитовете ѝ под номер 1 и не само.

Всъщност трябва да се отбележи, че турнето съвсем не е запазено само за хитовете ѝ в класациите. По-езотеричните песни – като Bedtime Stories от 1994 г. – също получиха своето внимание.

Шоуто се отличаваше с пищно осветление и видео вълшебство. Мадона често се обръщаше с лице към публиката, изпълнявайки пред камера, която след това прожектираше безупречно изглеждащата Мадж обратно към публиката.

В крайна сметка обаче Celebration имаше изненадващо оскъден характер, допълва изданието. Емблематичната изпълнителка отдели известно време, за да размишлява върху несравнимата си кариера и личния си път, както и върху други хора, които е срещнала по пътя си.

Може да харесате още